Spojené Arabské Emiráty: 6 dôvodov prečo ísť na dovolenku do Ras al-Khaimah

Spojené Arabské Emiráty: 6 dôvodov prečo ísť na dovolenku do Ras al-Khaimah

13. 11. 2019

Arabské Emiráty sa stávajú stále populárnejšou destináciou na trávenie dovolenky. Veľmi zaváži aj fakt, že najlepšie obdobie na návštevu je práve cez našu slovenskú zimu.  Dovolenkári sa sem chodia prehriať a užiť si slnečné lúče a teplé more keď ich už nebaví zima. Medzi najnavštevovanejšie emiráty samozrejme patrí Dubaj známy svojimi luxusnými hotelmi a krásnymi širokými plážami.

Lenže my poznáme niečo ešte lepšie...spoznajte Ras al Khaimah a dôvody, prečo ísť na dovolenku práve sem.

1. Krátky transfer z letiska v Dubaji

Ras al Khaimah je emirát ležiaci 90 km severne od Dubaja. Doprava z letiska je veľmi pohodlná a za necelú hodinku sa dostanete do tohto jedinečného emirátu, kde sa nachádza viac než 60 km piesočných pláží. Kto hľadá luxusnú plážovú dovolenku, sem by mali mieriť jeho kroky.

2. Luxusné rezorty bez pretlaku turistov

Hoci je tento emirát úplne ideálnym dovolenkovým miestom, ešte stále nie je taký známy ako Dubaj alebo Abu Dhabi. Preto sa tu nebudete cítiť stiesnene obkolesení tisíckami turistov, ale užijete si pokojnú, ničím nerušenú dovolenku. Mnohé hotely sú novopostavané a poskytujú naozajstný luxus, takže je to to „pravé orechové“ aj pre náročných dovolenkárov. Svoje brány vám tu otvoria rezorty ako Rixos Al Bahr, Hilton či Waldorf Astoria.

3. Aktívna dovolenka

Ras al Khaiman, to nie je len celodenné ležanie na plážach. Emirát totiž ponúka veľmi širokú ponuku rôznych športových aktivít. Z vodných športov je veľmi obľúbený flyboard, kajaky, vodné skútre alebo parasailing. Kto si chce vyjsť do hôr, môže vyskúšať horskú cyklistiku alebo lezenie po skalách v kombinácií so slacklinom. Pre fanúšikov golfistov je tu pripravených niekoľko kvalitných ihrísk. 

4. Púštne safari s nočným pozorovaním hviezd

Skvelým zážitkom je púštne safari. Skúsení šoféri vás vyzdvihnú priamo na hoteli a predvedú vám nezabudnuteľnú jazdu po dunách s oranžovým pieskom. Jazda po chrbte duny, potom zas strmhlav dole, piesok strieka na každú stranu a vás každú chvíľu zaplaví nová vlna adrenalínu. Po tejto jazde sa môžete previezť na ťavách a potom už len oddychovať pri vynikajúcej arabskej večeri. Pre fajnšmekrov je pripravená aj vodná fajka, pre deti zas kreslenie henou. Celý výlet môžete famózne zavŕšiť nocovaním v púšti, kde na vás čaká úžasný pohľad na nočnú oblohu plnú hviezd. Také svetelné divadlo len tak ľahko nenájdete.

5. Najlepšie datle v Arabských Emirátoch

 Vďaka jeho severnej polohe je tu omnoho viac zelene ako v ostatných emirátoch. Najlepšie datle sa pestujú práve tu, keďže tu majú ideálne podmienky na rast. V Ras al Khaimah sa nachádza 10 najlepších fariem na pestovanie datlí v celých Arabských Emirátoch. Ak by ste teda rozmýšlali nad kúpou suveníru, rozhodnutie je jasné.

6. Kultúra a história

História Ras al Khaimah sa datuje až do doby bronzovej, čo ho robí jednou z mála krajín, ktoré sú obývané viac ako 7000 rokov.  Milovníci histórie si teda zgustnú na  pestrej histórii. Nachádza sa tu niekoľko múzeí, napríklad múzeum archeológie alebo múzeum tradičných zbraní. Možete si tu pozrieť show, kde vám predvedú lov pomocou sokolov. Sokoliarstvo je veľmi dôležitou súčasťou kultúrneho dedičstva. Ďalšou vecou, v ktorej emirát vyniká je pomer pôvodného obyvateľstva k prisťahovalcom. V Ras al Khaimah je totiž viac než 50% obyvateľstva pôvodného. V hoteloch vás prívíta milý personál zložený prevažne z Arabov.

Ten, kto chce spoznať pravú arabskú kultúru, užiť si parádnu luxusnú dovolenku, zažiť nové dobrodružstvá a prísť domov s kopcom nových zážitkov, ten by mal jednoznačne navštíviť Ras al Khaimah.

Ak máte záujem o konkrétnu ponuku, napíšte nám a radi vám ju pripravíme.

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že stránky prehliadate, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať. Viac informácií