Kam sa v zime oplatí cestovať za teplom?

Kam sa v zime oplatí cestovať za teplom?

26. 1. 2020

Dovolenkujte na kľudnej pláži a nechajte sa rozmaznávať službami rezortov, alebo sa ubytujte v živom stredisku s pestrou ponukou vodných športov a rušným nočným životom.  Možností je skutočne veľmi veľa a aby ste maximálne využili svoj pobyt, je potrebné zvoliť si vhodný čas, aby ste sa vyhli monzúnom a nepríjemnému počasiu.

A ako inšpiráciu prinášame prehľad počasia v našich obľúbených exotických destináciách: 

KARIBIK

Najlepší čas na návštevu karibiku je počas nášho zimného obdobia, teda je to dokonalá destinácia, kam sa môžeme ísť zohriať a načerpať veľa vitamínu D.

November - Apríl  - TOP počasie

Toto je ideálny čas na návštevu Karibiku, kedy je v tejto oblasti nízka vlhkosť, s príjemnou a stálou teplotou.

Máj - Jún

Vyššie riziko zrážok, tie ale nebývajú až také intenzívne a pobyt v Karibiku v tomto období vyhovuje najmä cestovateľom, ktorí preferujú prázdnejšie pláže. Treba sa pripraviť, že Vám počas niektorých dní možno na pár minút trochu spŕchne, výhodou sú ale nižšie ceny leteniek aj ubytovania.

Júl - Október

Počas týchto mesiacov je vysoká pravdepodobnosť celodenných alebo intenzívnych zrážok, dokonca aj monzúnov, teda neodporúčame plážovú pobytovú dovolenku. V určitom období je však prehánok menej, vtedy sa pokojne môžete vybrať na poznávací zajazd.

THAJSKO

Thajsko je známe tým, že má premenlivé počasie a veľmi záleží na tom, v ktorej časti Thajska sa rozhodnete tráviť svoju exotickú dovolenku.

Ideálne miesta na trávenie dovolenky pri mori sú v oblasti Andamandského mora (ostrov Phuket, Krabi a pod.) a na plážach Thajského zálivu (Koh Samui, Koh Pangan, Pattaya a pod.) a hoci sú relatívne blízko seba, počasie majú veľmi rozdielne:

Dovolenka v Andamanskom mori

November – Február TOP počasie

Toto je najvhodnejší čas na návštevu známeho ostrova Phuket, romantického Krabi, ostrova Phi Phi a ďalších krásnych ostrovčekov a miest Andamanského mora. V tomto období je počasie suché a sú tu príjemné teploty.

Marec – Apríl

Je možné, že Vás v týchto mesiacoch na Andamanskej pláži zastihne mierny dážď, ten ale zvyčajne trvá len chvíľku. Keďže je tu už menej turistov, máte možnosť užiť si prázdnejšie pláže a tiež o niečo autentickejšiu atmosféru aj vďaka tomu, že sa v apríli oslavuje Songkran, čo je tradičný thajský Nový rok. 

Máj - Október

Obdobie dažďov, dĺžka tohto obdobia a tiež jeho intenzita je každý rok rôzna. Najdaždivejšie sú  zvyčajne mesiace JÚN až AUGUST.

Dovolenka v Thajskom zálive

December – Február - TOP počasie

Môžete očakávať výborné počasie so žiadnym, alebo s malým množstvom dažďa. Vysoké teploty zmierňuje jemný vánok, čím sa vytvorí ideálna klíma pre dovolenku na pláži.

Marec – August - TOP počasie

Stále trvá výborné počasie, teplota sa trochu zvyšuje, najteplejšie mesiace sú zvyčajne koniec apríla a máj.

September - November

Počasie nevhodné na dovolenkovanie. Teplota je stále vysoká, ale pobrežie zasahuje monzún, teda je kvôli množstvu prehánok aj veľká vlhkosť. Najviac dažďa sa očakáva v októbri a novembri. Mierne rozdiely sú v južnej časti Thajského zálivu (ostrovy Koh Chang a Koh Kood), kde je počasie podobné tomu v Andamanskom mori.

ZANZIBAR

Zanzibar je zázračný ostrov, kde je ideálne dovolenkové počasie až 8 mesiacov v roku. Najvhodnejšie mesiace sú od decembra do februára a potom od júna do októbra.

Zanzibar má dve daždivé obdobia a to od polky marca až po koniec mája a druhé daždivé obdobie je v novembri.

* Pri výbere dovolenky na tomto ostrove je potrebné venovať zvláštnu pozornosť miestam s veľkými odlivmi a prílivmi, kvôli ktorým sa dovolenka na pláži môže rýchlo zmeniť na dovolenku v mesačnej krajine. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.

Ďalšie populárne destinácie, kam sa počas nášho zimného obdobia bez obáv vyberte na plážovú exotickú dovolenku :

  • Spojené arabské emiráty
  • Omán
  • Maldivy
  • Filipíny
  • Stredná Amerika
  • Srí Lanka

Nestačí? Poďme spolu objaviť nový svet! Prezraďte nám čo vás láka, my sa vrhneme na prípravu itineráru na mieru!


Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že stránky prehliadate, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať. Viac informácií