Najlacnejšie krajiny sveta pre život

Najlacnejšie krajiny sveta pre život

9. 10. 2019

Už ste niekedy premýšľali nad tým, ktoré krajiny sveta sú pre život najlacnejšie? Už ste unavení z toho, že nikdy nemáte dostatok peňazí a chcete sa cítiť bohatší? Ak áno, nasledujúci zoznam Vás určite bude zaujímať – zistili sme totiž, ktoré lokality sú cenovo najdostupnejšie. Inými slovami – stále môžete vyprázdniť Váš sporiaci účet a usadiť sa v jednej z týchto krajín.

Samozrejme, bohatstva a dostatku by ste si tu užili iba v prípade, ak by ste sem prišli s európskymi úsporami a príjmom. A samozrejme, nemáme tým na mysli rušné a komerčné turistické centrá, kde sú ceny pokazené globálnym turizmom...

1. NEPÁL

Najlacnejšia krajina pre život je taktiež zaujímavá pre duchovne založených ľudí, ktorých teší kultúrna rozmanitosť. Nájomné a verejné služby tu mesačne stoja okolo 110€. Tí, ktorí sa chcú dozvedieť viac o východnej duchovnosti a minúť pri tom čo najmenej peňazí, by určite mali zvážiť Nepál ako svoj cieľ.

2. INDIA

Kultúry a histórie je v Indii hojne – je rodiskom Gandhiho, šachu, jogy a kamasutry. Za menej ako 400€ mesačne budete môcť pokryť všetky svoje náklady a dokonca získať aj pomerné pohodlie. Zároveň budete môcť skúmať všetko, čo tento vysoko duchovný národ ponúka.

3. NIKARAGUA

Ak svoje úspory nechcete rýchlo minúť, Nikaragua je pre Vás určite tým pravým miestom. Nájomné a verejné služby tu totiž na mesiac stoja iba cca 175€. Najväčšia krajina Strednej Ameriky Vám umožňuje aj zdokonalenie Vášho životného štýlu – dokonca si môžete trikrát týždenne najať slúžku a to iba za 55€.

4. ALBÁNSKO

Albánsko už nie je tak teplou a slnečnou krajinou a rozhodne je náročným miestom pre život. Ak však chcete obchodovať v pohodlí histórie a vzrušujúceho kulinárskeho zážitku s výdavkami nižšími ako 200€ mesačne, potom je Albánsko to pravé orechové.

5. MALAJZIA

Malajzia má veľa čo ponúknuť. Kým nájomné a verejné služby Vás budú stáť menej ako 260€, existuje viac než dosť ďalších miest, kde môžete minúť peniaze. Napríklad taký Times Square Mall sa môže pochváliť 15 poschodiami, ktoré sú plné obchodov – nájdete tam takmer všetko a za veľmi prijateľné ceny.

6. BELIZE

Slnečná a teplá destinácia pre milovníkov pláží s názvom Belize sa nachádza medzi Guatemalou a Mexikom. Nájomné stojí cca rovnako ako aj verejné služby – 130€ mesačne. Belize je každopádne veľmi lacné a ak už nechcete viac žiadnu zimu, rozhodne nad touto krajinou pouvažujte.

7. VIETNAM

Ak považujete samého seba za jedáka, Vietnam má širokú škálu miestne pestovaných plodín, ktoré Vám nakŕmia žalúdok. Stravovanie Vás bude stáť menej ako 5€ a prepitné sa v žiadnom prípade neočakáva – Vietnam je tak skvelým miestom na pravidelnú návštevu reštaurácií. Okrem toho, nájomné a verejné služby stoja len 320€ mesačne!

8. THAJSKO

Ak obľubujete pláže a zároveň máte radi živý nočný život, Thajsko by mohlo presne miestom pre Vás. Nájomné a verejné služby Vás budú stáť iba 340€ - to je dosť lacné keď zvážime, čo táto krajina môže ponúknuť. Festival Songkran je len jednou z mnohých slávností, ktoré tu turisti z celého sveta prichádzajú zažiť.

9. GUATEMALA

S mesačným nájomným 300€ je Guatemala oveľa lacnejšia ako ďalej uvedená Panama – a to aj napriek tomu, že ponúkajú podobnú klímu. Okrem nízkych nákladov na všetko, vrátane dopravy, si môžete vychutnať prechádzku po mayských ruinách a pochutnať si na lahodnej káve.

10. PANAMA

Ak máte radi teplé, slnečné pláže a tropické dažďové lesy, Panama by mohla byť tým pravým miestom pre Vás. Priemerné nájomné za jednoposteľový byt stojí okolo 400€ a verejné služby Vás budú stáť iba 70€ mesačne.

Zdroj: 

http://www.dobrodruh.sk/albansko/najlacnejsie-svetove-krajiny-pre-zivot

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že stránky prehliadate, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať. Viac informácií